Odfjell binnen 24 uur dicht

Tankopslagbedrijf Odfjell gaat binnen 24 uur volledig dicht. Dit is een zogenoemde safety shutdown. Odfjell heeft dit zelf besloten onder zware druk van de inspectiedienst DCMR en de Veiligheidsregio Rotterdam.

De directeur van Odfjell, Laurence Odfjell, is donderdag op gesprek geweest bij DCMR waarna hij heeft besloten de opslagterminal in Rotterdam voorlopig dicht te gooien: ‘Veiligheid en milieu hebben de hoogste prioriteit bij Odfjell wereldwijd. De situatie op deze terminal voldoet niet aan onze normen en waarden. We gaan alles doen wat nodig is om de situatie op deze terminal te verbeteren.'

Dit betekent dat Odfjell de komende tijd geen laad-en losactiviteiten van trucks, wagons, binnenvaart-en zeeschepen uitvoert. Ook worden alle koel-en blusvoorzieningen op meer dan 140 tanks vervangen door nieuwe. Tegelijkertijd zal er waar nodig onderhoud plaatsvinden aan andere onderdelen op de tanks. Odfjell begint dus aan een enorm herstelplan.

Odfjell laat op hun site weten de zorgen die rond het bedrijf zijn ontstaan te betreuren en hoopt dat deze safety shutdown en het herstelplan de onrust weg zullen nemen.

De DCMR en VRR vinden de safety shutdown de juiste reactie op de situatie op het terrein.

Deel dit artikel: