Zomercarnaval trekt ongeveer 800.000 bezoekers

Een tweeënhalve kilometer lange tropische optocht heeft zaterdag door de Rotterdamse straten gekronkeld. Het was de 28ste editie van Zomercarnaval. De organisatie denkt dat er rond de 800.000 bezoekers op het evenement zijn afgekomen.

Dat zijn er 50.000 meer dan vorig jaar. Onder aanvoering van de praalwagen van queen Joanne Lopes startte de kleurrijke stoet op de Boompjeskade aan de voet van de Erasmusbrug. Vanaf daar dansten de deelnemers op latinmuziek dwars door de binnenstad om uiteindelijk weer aan te komen op de Boompjeskade. Het feest wordt afgesloten met de vele afterparty's in de stad.

Aanhoudingen
Volgens de politie was het Zomercarnaval tot aan het einde van de middag erg rustig. In totaal waren toen negen mensen opgepakt omdat ze zich niet konden legitimeren. Bij een preventieve fouilleeractie werden meerdere messen gevonden.

Aan het einde van de dag had de politie in totaal 58 mensen aangehouden. Meestal omdat die personen geen ID bij zich hadden. Daarnaast ging het om drie schennisplegers en bezoekers die de openbare orde verstoorden. Agenten vonden ook nog een telefoontaser. Het apparaat geeft stroomschokken en was niet van een echte telefoon te onderscheiden.

Volgens de politie nam het aantal opstootjes waarbij alcohol in het spel was toe naarmate de avond vorderde. Twaalf mensen zijn naar het ziekenhuis vervoerd en tien personen zijn vanwege drankgebruik ter plekke behandeld.

Politieman gewond
Ook politieagent moest worden behandeld. Hij raakte tijdens een aanhouding gewond aan zijn hand.

Ieder uur wordt er om kwart over het hele uur een uitgebreide compilatie vertoond op TV Rijnmond.

Instagram #zomercarnaval


"De redactie heeft besloten het reactieveld onder dit bericht te sluiten. Dit besluit is genomen omdat er te veel reacties werden geplaatst die onze fatsoensnormen overschrijden. - Redactie Rijnmond.nl."

Deel dit artikel: