nieuws

Olympische spelen in de regio: Paardensport

ROTTERDAM - De komende weken trekt TV Rijnmond de Olympische Spelen een beetje naar zich toe. Van waterpolo tot zeilen, elke dag lichten wij er een Olympische sport uit. Vandaag zijn we bij manege De Drechterweide in Rotterdam-Charlois.
De eerste twee dagen met paardensport in Londen zijn voor Nederland zonder medailles geëindigd. Toch hoopt de Nederlandse equipe de komende dagen wel goed te scoren, want dan staan de onderdelen dressuur en sprong op het programma.
In de geschiedenis van de Olympische Spelen behaalde Nederland bij paardensport tien gouden medailles, tien keer zilver en twee bronzen plakken. Bij manege de Drechterweide wordt gegokt op vier paardenmedailles in Londen.
De opgeknapte manege heeft 250 leden en ongeveer zestig paarden. Een echte topsportcultuur is er niet, maar de 27-jarige Laura van Laaren wil binnenkort meedoen aan wedstrijden: "Bij de dressuurwedstrijden in Londen moet je vooral letten of het paard volledig ontspannen is en of de verschillende pasjes goed worden uitgevoerd."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl