Dordtenaar opgepakt voor dreigtweets Gay Pride

Een 29-jarige Dordtenaar zit vast voor het discrimineren van homo's. Ook zou hij via twitter dreigementen richting de Gay Pride in Amsterdam hebben geuit. Zijn voorlopige hechtenis is inmiddels met twee weken verlengd.
De politie pakte de man vorige week op. Hij wordt verdacht van bedreiging, groepsbelediging en het aanzetten tot haat tegen en discriminatie van homo's. Het Openbaar Ministerie verhoogt de strafeis tegenwoordig met vijftig procent als er sprake is van discriminatie.

Ook tijdens de Gay Pride hanteert het Openbaar Ministerie een zerotolerancebeleid. Iedereen die tijdens het evenement geweld gebruikt tegen homo’s of hen beledigt of bedreigt, loopt kans om voor de rechter te komen. Op 18 september vindt er in Amsterdam een themazitting plaats waar de meeste verdachten op één dag worden veroordeeld. Ook de zaak van de 29-jarige Dordtenaar wordt mogelijk op die dag behandeld.

De Amsterdamse Gay Pride duurt nog tot en met zondag. Zaterdag is de botenparade, voor velen het hoogtepunt van het evenement.

Deel dit artikel: