Olympische Spelen in de regio: boksen

Deze weken trekt RTV Rijnmond de Olympische Spelen een beetje naar zich toe. Van waterpolo tot zeilen, elke dag lichten wij er een Olympische sport uit. Vandaag zijn we bij boksschool Spider Gym in Rotterdam-Blijdorp.
"Voetbal speel je, boksen is een belevenis". Richard van den Berg, trainer bij boksschool Spider Gym, raakt niet uitgepraat over zijn favoriete sport. "Het is een sport waar je super gemotiveerd voor moet zijn. Altijd blijven gaan!"

Nederland levert dit jaar geen deelnemers aan de Olympische Spelen. Maar de boksers in Spider Gym hebben toch geen tijd om naar de Spelen te kijken. Ze staan liever zelf in de ring. "Het is een sport waarin je al je agressie kwijt kunt", zegt Freddy Lechte. "Het maakt niet uit dat je zelf natuurlijk ook weleens een stootje krijgt. Dat motiveert je alleen maar om nog beter te worden, zodat je die tegenstander terug kunt pakken."

Ook Ozan Kabakyer maakt zich niet druk over de klappen die je als bokser krijgt. "Een bloedneus of een blauw oog heb ik vaak genoeg opgelopen, gewoon tijdens de training. Dat is voor ons heel normaal." De kunst is natuurlijk om die klappen zoveel mogelijk te ontwijken", zegt trainer Richard van den Berg. En voor iemand die al dertig jaar bokst, heeft hij inderdaad een opvallend rechte neus. "Maar dat ligt aan de neus", grijnst hij. "Die is kennelijk nogal stevig. Want hij heeft door de jaren heen echt wel de nodige klappen gehad!"

Deel dit artikel: