nieuws

Telegraafbezorgers volgende maand op straat

ROTTERDAM - Bezorgers van de Telegraaf in onder meer Rotterdam verliezen volgende maand hun baan. Vanaf 23 september wordt de grootste krant van Nederland samen met het AD bezorgd.
Het ontslag is het gevolg van een samenwerking tussen de verschillende krantenuitgevers. Ze gaan samenwerken bij de verspreiding van dagbladen naar abonnees en losse-verkooppunten. Op die manier moeten de distributiekosten worden verlaagd.
Eén van de gedupeerde is de 59-jarige postbezorger Peter: "Het mag allemaal niks meer kosten tegenwoordig." Peter draait lange dagen als postbezorger: "Ik begin 's ochtends vroeg met het bezorgen van de Telegraaf. Zodra dat klaar is trek ik mijn Spits-shirt aan om het gratis dagblad uit te delen op station Beurs. Daarna meld ik me bij PostNL om de normale post te bezorgen."
Peter kan helaas nog niet op zijn lauweren gaan rusten en zal op zoek moeten gaan naar nieuw werk om het gat mee te dichten. Komende maand worden de kranten in een aantal gebieden gezamenlijk bezrogd. De distributienetwerken moeten eind volgend jaar overal volledig zijn geïntegreerd.