Tankwagen gekanteld op A15

Een vrachtwagen is gekanteld op het viaduct richting de Botlekbrug op de A15. Er is een kleine hoeveelheid LPG gelekt uit de vrachtwagen. De chauffeur drukte echter snel op de noodknop waardoor die lekkage snel onder controle. Er zijn geen gewonden gevallen.

De A15 werd in beide richtingen afgesloten tussen Spijkenisse en Hoogvliet. Het incident leidde tot een file van zo'n vijf kilometer. Inmiddels is de tunnel weer vrijgegeven. De fly-over van de Botlekbrug is richting Rotterdam afgesloten, de ander rijbaan is vrij.

De vrachtwagen kantelde op de oprit naar de Botlekbrug vanuit Spijkenisse. Omdat de vrachtwagen tegen de rand van het viaduct viel, kwamen brokstukken terecht op het wegdek van de beneden gelegen A15. De vrachtwagenchauffeur, een 36-jarige man uit Krimpen aan den Lek, had alleen een wond aan zijn vinger.

Door de afsluiting van de A15 was het druk in Hoogvliet en Spijkenisse, waar niet drie maar slechts twee rijbanen van de Spijkenisserbrug beschikbaar waren. Ook was het druk bij de pont tussen Maassluis en Rozenburg.

De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend. De chauffeur wordt op dit moment gehoord door de politie.

Deel dit artikel: