Feyenoord treft Sparta Praag in Europa League

Feyenoord speelt in de vierde voorronde van de Europa League tegen Sparta Praag. Dat heeft de loting die vrijdag plaatsvond in het Zwitserse Nyon uitgewezen. De ploeg van trainer Ronald Koeman begint op 23 augustus met een thuiswedstrijd.

Exact zeven dagen later volgt de return in Tsjechië. De Rotterdammers konden in de laatste voorronde van het Europese clubtoernooi ook Girondins de Bordeaux, Hapoel Tel-Aviv, Sporting Lissabon en Levante treffen. De winnaar van de play-off is verzekerd van een ticket dat recht geeft op deelname aan het hoofdtoernooi van de Europa League.

Indien Feyenoord erin slaagt om de groepsfase te bereiken, dan ontvangt de club een vergoeding van 1,2 miljoen euro. Bij een zege in de play-offs kan er sowieso twee ton worden bijgeschreven. Een overwinning in de poule levert ruim 400.000 euro op.

In het seizoen 2010/2011 speelde Feyenoord ook in de voorronde van de Europa League. Destijds werd de ploeg van toenmalig trainer Mario Been uitgeschakeld door AA Gent. Over twee duels bleek de Belgische club sterker dan de Stadionclub.

Deel dit artikel: