Feyenoord onderuit tegen Ajax

Het Feyenoord van trainer Mario Been is in de Amsterdam Arena met 2-0 onderuit gegaan tegen Ajax.

Vanaf het eerste fluitsignaal zette Ajax de Rotterdammers onder druk. Dat leverde al snel kansen op voor Ebecilio en De Jong. Nadat eerst Castaignos voor Feyenoord een zeldzame mogelijkheid onbenut liet was het even later wel raak voor de Amsterdammers. Met een afstandschot verschalkte verdediger Alderweireld keeper Mulder na een half uur spelen: 1-0. Dat was ook de ruststand.

De tweede helft kende een gelijksoortig spelbeeld als de eerste: een aanvallend Ajax en een onmachtig Feyenoord. Kansen bleken evenwel niet aan de Ajacieden besteed, waardoor het lang bij 1-0 bleef. Een kwartier voor tijd verdubbelde Ajax de voorsprong toch. Nadat De Cler een overtreding had gemaakt in het strafschopgebied benutte Sulejmani de - naar het zich liet aanzien makkelijk toegekende - penalty: 2-0.

Bij Feyenoord maakten Simon en Swerts hun debuut. Swerts kreeg daarbij een gele kaart, viel, naar het lijkt licht geblesseerd, uit en werd gewisseld voor De Vrij in de 78e minuut. Simon maakte de 90 minuten vol, maar kon zijn stempel niet drukken op de wedstrijd.

 

Interview met Erwin Mulder:

 

Interview met Ron Vlaar:

 

Erwin Mulder Ron Vlaar

Deel dit artikel: