nieuws

Bleskensgraaf geschokt door misbruik

ROTTERDAM - In Bleskensgraaf is geschokt gereageerd op de aanhouding van een 49-jarige inwoner van het dorp. De man wordt verdacht van ontucht met twee meisjes van ongeveer 10 tot 12 jaar.
De verdachte is onder meer dirigent van het jeugdorkest van de plaatselijke fanfare. De slachtoffertjes spelen niet in het orkest, maar toch zijn gisteravond de leden van de fanfare en de ouders van de jeugdleden geïnformeerd.
Volgens burgemeester Dirk van der Borg van Graafstroom kwam de klap hard aan bij de mensen. "De fanfare is één grote familie, als dan blijkt dat iemand uit hun midden misschien dit soort dingen heeft gedaan dan is dat een schok," aldus Van der Borg.

Kringgesprek

De openbare basisschool in Bleskensgraaf heeft vanochtend in de lessen aandacht besteed aan de zaak, hoewel de twee slachtoffertjes niet op deze school zitten. In het kringgesprek met de leerlingen is onder meer uitgelegd wat ontucht is.
"We vinden het onze taak om hier aandacht aan te besteden. Als het hele dorp hier over praat krijgen kinderen toch wat mee via hun ouders," aldus schooldirecteur Robin Bieren. De school heeft ook een brief aan de ouders gestuurd.
De verdachte wordt volgende week woensdag opnieuw voorgeleid, dan wordt besloten of z'n voorarrest wordt verlengd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl