Rotterdammer bekent ontucht

Een 55-jarige Rotterdammer heeft grotendeels bekend dat hij ontucht heeft gepleegd met drie buurtkinderen. Het seksueel misbruik deed zich voor in de wijk Bergpolder. De slachtoffers kwamen bij hem thuis.

In één geval gaat het om misbruik van enige tijd geleden: tussen 1999 en 2004. Het slachtoffer is pas dit jaar naar de politie gegaan om aangifte te doen. Het onderzoek leidde tot twee andere aangiftes over recente zaken: deze twee jongens zouden tussen 2010 en 2012 zijn misbruikt.

Verdachte wil behandeling
De slachtoffers waren nog heel jong: tussen de negen en twaalf jaar oud. Het ging om betastingen en seksueel binnendringen. Verdachte Cees K. heeft al aangegeven dat hij wil worden behandeld.

De rechtszaak zou woensdag inhoudelijk worden behandeld, maar door een misverstand was de reclassering nog niet klaar met een plan van aanpak. Een psycholoog en een psychiater hebben al geadviseerd dat de Rotterdammer TBS met voorwaarden moet krijgen. Dat betekent dat hij wordt behandeld, maar niet 24 uur per dag wordt opgesloten in een kliniek.

De Rotterdamse rechtbank noemde het 'droevig' dat de rechtszaak moet worden uitgesteld, omdat het rapport van de reclassering nog op zich laat wachten. Cees K.: "Ik zit maar in de gevangenis en er gebeurt niets". Het is nog onbekend wanneer de zaak wordt vervolgd.

Deel dit artikel: