nieuws

Nu Discussie: Red de Kuip!

Artist impression De Kuip - bron: www.reddekuip.nl
Artist impression De Kuip - bron: www.reddekuip.nl
ROTTERDAM - Wat moet er gebeuren met De Kuip, het fameuze voetbalstadion op Zuid? Tot vandaag leek de discussie zich toe te spitsen op twee mogelijkheden: de huidige Kuip slopen en op dezelfde plek een nieuw stadion neerzetten, of de Kuip laten staan en een nieuw stadion erbij bouwen.
Tot vandaag, want een groep Rotterdamse ondernemers, architecten, bouwkundigen en constructeurs komt met het plan om de oude Kuip niet te slopen, maar er een derde ring bovenop te zetten en wat uitbreidingen te bouwen. Voordeel van dit plan: er hoeft niet gesloopt te worden en, zoals de initiatiefnemers zeggen, de sfeer blijft onveranderd en de Kuip blijft behouden.
Niet onbelangrijk in deze economisch zware tijden: het nieuwe plan is goedkoper dan de 300 miljoen die de twee oude plannen kosten.
Inmiddels is de website www.reddekuip.nl gelanceerd en op die site kun je een petitie tekenen voor het behoud van de huidige Kuip, dus tegen de sloop van dit rijksmonument.
In het tweede uur van Rijnmond Nu heb ik de initiatiefnemers van het nieuwe plan te gast. U kunt hen vragen stellen over hun plan.
Wat vindt u van het idee van deze groep Rotterdammers? Vindt u ook dat de Kuip behouden moet blijven en nooit gesloopt moet worden? Of is het een slecht idee omdat Feyenoord en de gemeente Rotterdam een nieuw groot stadion verdienen, ja, zelfs nodig hebben.
Bel 010 436 44 36. Of plaats uw reactie onder dit bericht.