nieuws

Schadeclaim Sunset Grooves ingetrokken

hoekvanholland.cropresize.tmp.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
hoekvanholland.cropresize.tmp.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - De organisator van het fataal verlopen strandfeest Sunset Grooves in Hoek van Holland heeft de schadeclaim tegen de gemeente Rotterdam ingetrokken. De eigenaren stoppen met hun evenementenbureau Tridee.
Het bureau bestond uit drie eigenaren. Minimaal een van de drie organisatoren wil een nieuw evenementenbureau beginnen. “Hoewel we ervan overtuigd zijn dat de claim volledig terecht en gegrond is, willen wij hieraan de komende jaren geen tijd, geld en energie meer besteden”, aldus Rohde, een van de drie eigenaren.
Tridee diende een claim in omdat de dreiging van ernstige onregelmatigheden vooraf bekend zou zijn geweest bij de politie. Die zou een belofte om de Mobiele Eenheid in te zetten niet na zijn gekomen. Volgens het COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement stapelden de autoriteiten fout op fout in aanloop naar het feest.
Het strandfeest Sunset Grooves liep augustus 2009 volledig uit de hand toen een grote groep relschoppers zich tegen de politie keerde. Een 19-jarige bezoeker kwam om het leven door een politiekogel.