nieuws

Koken met Boeken: Broodkommetje met wortel-tomatensoep

ROTTERDAM - Soms ziet een gerecht er op de foto heel mooi en lekker uit, maar is het in de werkelijkheid maar een tegenvallend papje. Annet Zandvoort wil voor deze week een broodkommetje met wortel-tomatensoep maken. Ze is alleen bang dat de soep uit het brood loopt. Wil je weten hoe dat afloopt?    Hier is ook het recept, mocht je zelf een poging willen wagen.Broodkommetje met wortel-tomatensoep350 g wortelen500 g rijpe tomaten7 dl groentenbouillonbeetje lavas (maggiplant)4 knoflookteentjes1 grote uisap van 1 citroen50 ml olijfolie50 ml witte balsamicoazijn, of een andere lekkere witte-wijnazijnpeper en zout10 stevige beetje bolle broodjes, moeten goed uit te hollen zijn want de soep komt er immers inSnijd de wortelen in stukken en kook ze gaar in de groenten-bouillon. Pureer de wortelen en voeg er de in stukjes gesneden tomaat, lavas, de knoflook, de grof gesneden ui, het citroensap, de olijfolie, de azijn en eventueel peper en zout bij. Mix alles goed met de blender of staafmixer.( alle groenten is nu nog rauw en ze heeft er verder niet over of je dit nu zo moet laten en koud eten of dat je het nog een tijdje moet koken, koud was het namelijk ook erg lekker, zoals cazpacho. Ik heb het nog even laten sudderen.)Snijdt een  hoedje van de broodjes en hol ze uit, maar behoud een stevige rand.Vul de broodjes net voor het serveren met de soep en garneer met een blaadje lavas of  weer met het kapje.Uit:Vrienden vragenMarleen de Naeyer629.2(ik vind het lekker om er een beetje blauwe kaas in te doen)Enne…*Het vocht wordt uit de soep in de korst van het brood gezogen, dus het wordt een dikkig soort groentepapje. Soep is dus eigenlijk niet een goede naam, maar je, wat dan wel?*Ik heb geen Lavas gebruikt dat is moeilijk te krijgen hier, maar selderij komt erg in de buurt.Pas op met de zuren, het is snel te veel.
null