Kromkommer genomineerd voor Duurzame Dinsdag

Tweebenige wortels, kromme komkommers en pokdalige paprika's. “Je ziet ze niet in de supermarkt, maar ze smaken net zo lekker als ‘perfecte’ groente”. Dat zeggen de twee initiatiefnemers van Kromkommer.

De initiatiefnemers zijn Jente de Vries en Lisanne van Zwol. Zij willen de voedselverspilling tegengaan door deze groente aan de man te brengen. Hun duurzame idee is één van de genomineerden van Duurzame Dinsdag.

Genomineerd

Duurzame Dinsdag verzamelt al 14 jaar duurzame ideeën uit de samenleving, die op de eerste dinsdag van september in de Duurzame Dinsdagkoffer wordt aangeboden aan het kabinet. Dit jaar zijn uit de meer dan 400 inzendingen 10 initiatieven genomineerd. Kromkommer is daar één van.

Gekke groenten

Op dit moment belanden groenten met een gekke vorm of kleur vaak op de afvalberg. Volgens Jente en Lisanne moet dit anders kunnen: "Krom of recht. Het maakt niks uit want de smaak blijft hetzelfde." De 'gekke' groenten gaan zij daarom aanbieden in groentepakketten die elke twee weken thuis of op kantoor worden bezorgd.

Vandaag is het zo ver, dan wordt bekend gemaakt of Kromkommer in de prijzen valt op Duurzame Dinsdag. In de tussentijd is Kromkommer volop bezig met het opzetten van samenwerkingsverbanden met partners en het werven van abonnees op de groentepakketten.

Deel dit artikel: