nieuws

Speciale school voor tieners in Gorinchem

ROTTERDAM - In Gorinchem is het eerste Tiener College van Nederland van start gegaan. De eerste lichting leerlingen bestaat uit achttien kinderen in de leeftijd tussen 10 en 14 jaar.
Het Tiener College is een soort 'tussenschool' tussen de basis- en middelbare school voor leerlingen die beter presteren door persoonlijke aandacht van docenten.
'De nadruk ligt vooral op de talenten en kwaliteiten van de leerling', zegt Mariska van Wijngaarden, de initiatiefneemster van het Tiener College. Binnen het nieuwe Tiener College krijgen de leerlingen samen onderwijs op een kleinschalige en innovatieve wijze. Het college maakt specifiek gebruik van wetenschappelijke kennis op het gebied van kinderen in deze leeftijdscategorie.
Het Tiener College is voor leerlingen van VMBO tot Gymnasium waarbij geleerd kan worden op een manier die bij de kinderen past. Ook daagt het Tiener College leerlingen uit die zich juist vervelen op de basisschool.
"Op het Tiener College benaderen we de leerlingen op basis van hun talenten en kwaliteiten, en minder op basis van wat ze niet kunnen", zegt Mariska van Wijngaarden. Leerlingen verlaten eerder de basisschool en stromen later in op de middelbare school. De onderwijsinspectie kijkt belangstellend toe naar de resultaten van het eerste Tiener College van Nederland.
Een moeder van één van de kinderen op het Tiener College is erg enthousiast: 'Mijn zoon vond de basisschool vooral saai en vervelend. Hier vindt hij meer uitdagingen en kan hij, buiten de normale leerstof, meer informatie tot zich nemen.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl