Leefbaar Rotterdam blijft voor renovatie Kuip

Leefbaar Rotterdam vindt het voorbarig om over een nieuw voetbalstadion te praten. De partij ziet nog altijd meer in renovatie van De Kuip, zegt fractievoorzitter Ronald Schneider.

Hij reageert op de toekomstplannen die Feyenoord en de stadiondirectie donderdag bekendmaakten. De club wil een nieuw stadion laten bouwen op sportpark Varkenoord.

'Kuip hoort bij Rotterdam'
Schneider vindt dat de mogelijkheden voor renovatie van het huidige stadion nog steeds niet goed zijn onderzocht. Bovendien hoort De Kuip volgens hem bij Rotterdam en vinden veel supporters nieuwbouw een slechte zaak. Het is ook maar de vraag wat er na de nieuwbouw met het oude stadion moet gebeuren.

Andere partijen in de Rotterdamse gemeenteraad willen in de eerste plaats meer duidelijkheid over het plan van Feyenoord en de stadiondirectie. Belangrijke punten daarbij zijn de financiële risico’s voor de gemeente en de mogelijkheden voor amateurvoetbal en andere sporten op Varkenoord. De meeste partijen reageren wel positief op het kostenplaatje.

Red de Kuip
Kritiek komt verder van de intitiatiefnemers van het platform Red de Kuip, die zich inzetten voor het behoud van het stadion. De groep ondernemers, architecten, bouwkundigen en constucteurs heeft een eigen plan ontwikkeld om de huidige Kuip uit te breiden.

Red de Kuip stelt dat dit plan met 117 miljoen euro veel goedkoper is dan nieuwbouw, die volgens stadiondirecteur Van Merwijk 300 miljoen gaat kosten. Volgens Red de Kuip gaat nieuwbouw bovendien in tegen de wens van de supporters en ten koste van het monument dat De Kuip is. Op www.reddekuip.nl staat een petitie voor het behoud van het stadion.

Deel dit artikel: