Vestia schrapt meer banen, hoofdkantoor naar Delft

Bij de Rotterdamse woningcorporatie Vestia verdwijnen meer banen dan eerder bekend was gemaakt. De corporatie gaat 200 banen schrappen. Dat zijn er 100 meer dan aanvankelijk was aangekondigd.


Bij het bedrijf werken ongeveer 1100 mensen. De banen verdwijnen door het beëindigen van tijdelijke contracten, natuurlijk verloop en gedwongen ontslagen. Een deel van de werknemers was al noodgedwongen vertrokken.

Volgens Vestia gaat de organisatie veranderen. Zo gaat het bedrijf vrijwel geen bouwprojecten meer uitvoeren. Een deel van het woningbezit wordt aan anderen overgedragen en het bedrijf zal zich meer gaan richten op het beheer van woningen.

Hoofdkantoor naar Delft
Het is bovendien de bedoeling het hoofdkantoor van Vestia te verplaatsen van Rotterdam naar Delft. Het hoofdkantoor zit namelijk in een huurpand en alle huurpanden worden opgezegd. De ondernemingsraad moet nog instemmen met de plannen.

Vorig najaar ging Vestia bijna failliet door speculatie met derivaten. Die moeten beschermen tegen rentstijgingen, maar als de rente daalt, moet het bedrijf bijbetalen.

Deel dit artikel: