Deel etage oud V&D-pand Vlaardingen ingestort

Bij werkzaamheden aan het oude V&D-pand op het Veerplein in Vlaardingen is de donderdag een stuk van de eerste etage ingestort. Een deel van de vloer viel in de Kruidvat-drogisterij op de begane grond. Er is niemand gewond geraakt.

Het vloerdeel kwam volgens de gemeente naar beneden doordat tijdens de het sloopwerk een muur ontzet raakte. Het voormalige V&D-pand wordt op dit moment gesloopt en verbouwd. Op de twee bovenste etages van het oude warenhuis komt onder meer een sportschool.

Drogisterij gesloten
De sloop van het pand is meteen stilgelegd. Vrijdagochtend gaat een bedrijf het vloerdeel zekeren. Pas als de gemeente ervan overtuigd is dat alles verder veilig verloopt, mag de sloop weer worden opgepakt. De drogisterij is voor onbepaalde tijd gesloten.

Vaker problemen
De Vlaardingse Wethouder Verlsuis heeft bevestigd dat er de afgelopen weken vaker problemen geweest tijdens de sloop. Omwonenden hadden dat na het ongeluk gemeld. De bouwkraan zou een keer omgevallen zijn tegen het pand van de Hema. Ook zou er lekkage zijn ontstaan bij de modezaak Vögele.

Op die klachten is gereageerd door verscherpt toezicht. Vrijdagmiddag komt ook de Inspectie SZW (de vroegere Arbeidsinspectie) langs voor een onderzoek.

Foto's: GinoPress

Deel dit artikel: