Speelstad Rotterdam op terrein AVR Rotterdam-Zuid

Ondernemer Hennie van der Most heeft grootse plannen met het AVR-gebouw aan de Brielselaan in Rotterdam. Onder de naam Speelstad Rotterdam wil hij de oude afvalverbrandingsoven voor 10 tot 15 miljoen euro transformeren tot een pretpark. De attractie moet in 2014 open.

Op het terrein komen zowel binnen als buiten allerlei attracties voor de hele familie. Van der Most denkt onder meer aan een kleine achtbaan, draaimolens en botsauto's. Een deel van de attracties heeft hij nog op voorraad liggen. Daarnaast komt er een parkeerplaats voor 600 auto's. Verkeersproblemen naar de Speelstad verwacht de verantwoordelijk wethouder Hamit Karakus niet. "En als die er zijn, gaan we die met elkaar oplossen."

Gewaagde projecten
Hennie van der Most staat bekend om zijn gewaagde projecten. Zo heeft hij een kerncentrale in Duitsland omgebouwd tot een attractiepark, een oud ziekenhuis getransformeerd tot een uitgaanscentrum en een watertoren omgebouwd tot een hotel. Daarnaast is de ondernemer bekend van zijn vier Piri Piri-restaurants in Nederland en heeft hij als bedrijvendokter opgetreden in het tv-programma Operatie Van der Most. Inmiddels bezit hij bijna 15 bedrijven.

Het opvallende gebouw van Afval Verwerking Rijnmond werd begin dit jaar te koop gezet door eigenaar Van Gansewinkel. In principe blijven alle gebouwen op het terrein staan. Wel moet er asbest worden verwijderd, maar daar verwacht de ondernemer geen problemen mee. De miljoenen die voor de verbouwing nodig zijn, betaalt Van der Most uit eigen zak.

Deel dit artikel: