NU Discussie: Is een verbod op peilingen vlak voor de verkiezingen wenselijk?

SP-leider Roemer heeft voorzichtig geopperd voor een verbod op peilingen vlak voor de verkiezingen, net zoals in Frankrijk. Is Roemer een slecht verliezer, of heeft hij een punt?

In Frankrijk is het al een tijdje verboden om peilingen te publiceren vlak vóór en tijdens de verkiezingen. Emile Roemer brengt dat nu ter sprake in het Nederlands debat. Daarbij tekent hij wel aan dat het zich lastig laat rijmen met het recht op vrije meningsuiting.

Aan de andere kant: het wordt voor de kiezer wél helderder: gewoon gáán voor jouw partij en je niet laten afleiden door allerlei peilingen die je iedere dag opgedrongen krijgt. Voor de partijen zélf is het ook rustiger campagnevoeren: geen paniekvoetbal als er weer twee zetels zijn verloren in de laatste peilingen.

In hoeverre laat U zich beïnvloeden door peilingscijfers? Gaat u daardoor 'strategisch' stemmen?

En zo terugkijkend op de afgelopen weken: hebben al die peilingen maar ook de talloze debatten de Nederlandse Politiek goed gedaan?

Bel met Rijnmond Nu: 010 - 436 44 36 of twitter: @RijnmondNu.

De uitspraken van Emile Roemer (SP) vindt u hier.

Rijnmond Nu:

Word bijgepraat over het nieuws om de hoek, maar ook over binnen- en buitenlandse kwesties. Met verslaggevers in de regio en correspondenten uit de hele wereld. En praat zélf mee! Rijnmond Nu: iedere werkdag tussen 17.00 en 19.00 uur.

Meer over dit onderwerp:
rijnmondnu
Deel dit artikel: