nieuws

Brandweereenheid mag weg bij Odfjell

ROTTERDAM - De verplichte brandweereenheid op het terrein van tankopslagbedrijf Odfjell in de Rotterdamse Botlek mag weer weg. Dat hebben milieudienst DCMR en de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond besloten.

Eind juli besloot Odfjell de terminal stil te leggen onder grote druk van de inspectiediensten. Daarnaast moest het bedrijf op eigen kosten een extra brandweereenheid gereed hebben staan. Inmiddels zijn 232 opslagtanks leeggemaakt, acht tanks met licht ontvlambare producten moeten nog worden leeggemaakt. Afgelopen week zijn van 11 tanks de koel- en blusvoorzieningen goedgekeurd. Het totaal aantal goedgekeurde tanks komt hiermee op 50. Hiervan zijn er 29 weer gevuld met producten.
Eerder deze week besloot Shell als belangrijkste klant het contract met Odfjell op te zeggen. Ondanks dat een Amerikaanse aandeelhouder vertrouwen houdt in het bedrijf, vrezen vakbonden voor veel ontslagen bij 350 mensen tellende bedrijf. Volgende week vrijdag wordt er met de directie gesproken over een sociaal plan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl