Rotterdamse stadsboerderij opent deuren

Groente en fruit geteeld tussen alle uitlaatgassen midden in het centrum van Rotterdam. Het klinkt niet erg gezond, maar het tegendeel schijnt waar te zijn. Wie zelf wil proeven kan vanaf komend weekend terecht op de Marconi-strip in de Merwehaven in Rotterdam-West. Daar opent het grootste stadslandbouwbedrijf van Nederland met restaurant.

De stadsboerderij is een initiatief van de stichting ‘Uit je eigen stad’. Op het gemengde bedrijf in het westelijk havengebied worden op kleine schaal groenten en fruit geteeld, tilapia en meerval gekweekt en kippen gehouden. Het voedsel wordt verkocht in een winkel op het terrein en vanaf dit weekend geserveerd in een restaurant op het terrein.

Wat de boeren niet zelf kunnen verbouwen, halen ze bij collega's in de directe omgeving van Rotterdam. Het idee is dat met de stadsboerderij een rendabel bedrijf wordt neergezet. Daarom vinden er naast de verkoop van producten ook allerlei andere activiteiten plaats, zoals oogstfeesten, markten, workshops, kinderactiviteiten en zijn er educatieve programma’s.

Het project ‘Uit je eigen stad’ was één van de Stadsinitiatieven, ideeën waar Rotterdammers via internet op konden stemmen. De stadsboerderij eindigde als tweede achter de Luchtsingel

Het stadslandbouwbedrijf wordt zaterdag om 18:00 uur officieel geopend door wethouder Korrie Louwes. Iedere Rotterdammer is welkom en tot 18:30 uur zijn de hapjes gratis.

Afbeelding: impressie van de stadsboerderij

Deel dit artikel: