Oud-Hollands landschap langs A13 Overschie

Wie over de A13 langs Rotterdam-Overschie rijdt, ziet vanaf komend weekend weer een typisch Hollands polderlandschap zoals dat daar vroeger lag. Op een geluidsscherm langs de A13 komt een 50 meter lange panoramafoto te hangen die ‘het groene en dorpse karakter’ van Overschie benadrukt.

Het werk van fotograaf Rick Messemaker en kunstenaar Arjo Rozendaal krijgt de titel ‘Langs het tuinpad van Overschie’, een verwijzing naar het lied ‘Langs het tuinpad van mijn vader’ van Wim Sonneveld. Onderzocht wordt nog of het mogelijk is om het hele scherm van 3,7 kilometer te beplakken met een fotostrook.

'Vertekend beeld'
De deelgemeente Overschie ziet het kunstwerk als een mooie kans om het imago wat op te vijzelen onder mensen die de deelgemeente alleen van het langsrijden kennen. "De naoorlogse bebouwing die vanaf de snelweg zichtbaar is geeft een vertekend beeld van de deelgemeente, want in Overschie woon je in een rustige en groene voorstad van Rotterdam", laat de deelgemeente weten in een verklaring.

Aan de andere kant van de geluidsschermen wordt Overschie ook weer een stukje groener: de panelen worden voorzien van klimplanten.

Afbeelding (bron: Mothership): impressie van het geluidsscherm

Deel dit artikel: