nieuws

Toch geen homopaaltjes in Kralingse Bos

homoplek.cropresize.tmp.jpg
homoplek.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - De deelgemeente Kralingen-Crooswijk ziet af van het plaatsen van 'homopaaltjes' in het Kralingse Bos. In plaats daarvan wordt het cruisegebied voor homo's in het bos gemarkeerd met liggende boomstammen.
Het plan om speciale homopaaltjes te plaatsen riep vorig jaar veel commotie op. Het ontwerp van de paaltjes met twee paar voetjes in de 'vrijstand' haalde zelfs de buitenlandse pers.
De deelgemeente kwam, mede door de commotie, tot de conclusie dat de paaltjes hun doel voorbijschoten. Bovendien leek het net of met de paaltjes de homo-ontmoetingsplek werd gepromoot en dat was niet de bedoeling, aldus een woordvoerster in de krant.
In plaats van de paaltjes gaan nu dikke boomstammen het cruisegebied markeren en ook bij de ingangen van het bos wordt aangegeven waar de zone is. Zo wordt het voor bezoekers van het recreatiegebied tóch duidelijk dat ze een gebied betreden waar de herenliefde wordt bedreven.
Het werk is inmiddels gestart en moet over twee weken klaar zijn. Mannen die buiten de zone betrapt worden krijgen een boete.
Afbeelding: het omstreden ontwerp van de homopaaltjes; ze worden vervangen door liggende boomstammen.