nieuws

De Onplaatsbaren - vanaf 10 juli

ROTTERDAM - De Onplaatsbaren is een documentairereeks over verslaafden en hun pogingen grip te krijgen op het leven. Vanaf 10 juli in vier delen opnieuw te zien bij TV Rijnmond. 
De film geeft een beeld hoe de wereld er vanuit hun perspectief uitziet, wat hoop geeft, welke overlevingsstrategieën ze ontwikkelen en hoe hun leven een licht werpt op het onze. In de Onplaatsbaren staan Spijker en Dick Eckhard centraal. Spijker is een veertigjarige, aan alles en nog wat verslaafde dystopisch Swiebertje figuur, die ondanks zijn ellendige omstandigheden het schone en fijne in de dingen probeert te zien. Dick is een criminele ex-kooivechter, die Jan en alleman probeert te helpen, maar daarbij vooral constant zichzelf van de regen in de drup helpt.
Beide karakters zijn twee jaar gevolgd tijdens het werk dat zij doen voor Jobs-Score, een uitzendbureau speciaal voor mensen die onbemiddelbaar zijn, voor hen die tussen de goot en de re-integratie trajecten hangen.

Vanuit hun dagelijkse routine wordt de kijker naar een wereld gebracht waar de Onplaatsbaren leven. Enerzijds wordt duidelijk hoe zij profijt hebben van de “zorgzame samenleving; anderzijds gaan ze ten onder aan die zorgzaamheid.

De Onplaatsbaren is in vier delen op 10 en 11 juli en 17 en 18 juli om 17.15 uur (ieder uur herhaald) te zien bij TV Rijnmond.

Regie: Rene Hazekamp
Producent: Riverpark Films, Herman Slagter
Deze productie komt tot stand met steun van:
het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Mediaproducties
Prins Bernhard Cultuurfonds
de Gemeente Rotterdam, dienst Kunst & Cultuur