Koeman: 'Ik kan een beest als Bruno wel opvangen'

ROTTERDAM - Ronald Koeman kon na afloop van het duel met zijn oude club FC Groningen leven met het gelijkspel (2-2). Bruno Martins Indi bezorgde de Rotterdammers in de slotminuut een punt. Dat was na de rode kaart voor verdediger Terence Kongolo het maximaal haalbare voor Feyenoord.
'Als je vanaf minuut 26 met een man minder speelt en voor rust ongelukkig op achterstand komt, dan is het elftal down. Wij speelden niet agressief, dat deden wij in de tweede helft beter. Zij maakten het niet af, terwijl ze drie grote kansen kregen. Dan weet je dat er nog een punt in zit en daar zijn we voor gegaan. Gelukkig schiet Bruno die bal binnen.'
Martins Indi vierde zijn doelpunt met Koeman, zoals hij dat eerder bij Oranje deed met bondscoach Louis van Gaal, die tegen de grond ging. 'Ik ben jong en fit. Wat jonger dan Louis, dus kan ik een beest als Bruno wel opvangen.'
Koeman verwijt jongeling Kongolo niets. 'Dit zijn leermomenten. Bij de eerste overtreding stond hij verkeerd en moest hij de overtreding maken. Die kaart was terecht. Bij de tweede stond Zeefuik buitenspel, dat werd niet gegeven. Daarna was de overtreding wel terecht geel, maar het was buitenspel. De grensrechter zag niet veel vanmiddag,' aldus de oefenmeester.
Hij verwacht enige tijd niet te kunnen beschikken over de Ivoriaan Sekou Cissé, die bij zijn doelpunt in de openingsfase geblesseerd raakte. 'Een hamstringblessure. Ik verwacht dat Sekou er zeker vijf a zes weken uit is.'