Ongewenst kinderloos

Vaak is het voor meisjes al op jonge leeftijd duidelijk dat ze later graag kinderen willen. En die droom komt ook vaak uit. Het gemiddelde gezin in Nederland bestaat uit vader, moeder en 2 kinderen. Maar wat als het krijgen van kinderen niet zo vanzelfsprekend gaat als je had gedacht of helemaal niet lukt. Dan heet je opeens ongewenst kinderloos en krijg je vaak te maken met moeilijke vragen en lastige situaties.Om nog maar te zwijgen over het verdriet dat het niet krijgen van een baby met zich meebrengt.

Over dat verdriet, de moeilijke confrontaties, maar ook over het leiden van een mooi leven zónder kinderen praten we vanavond. We doen dat met Yvonne Prins, psycholoog en schrijfster van het boek, En, waar blijven de kinderen? Info over Yvonne en haar boek is te vinden op haar facebookpagina of op www.yvonneprins.nl

Ook praat Jaqueline Tromper mee. Zij beheert samen met haar man de website www.ongewenstkinderloos.nl

Huispedagoge Elsie Sloot geeft antwoord op vragen van luisteraars. www.opvoedingsadvies.nl

In onze wekelijkse rubriek Zo Ben Ik Groot Geworden hoort u Wim van Veen. Hij nam onlangs afscheid als president van de Rotterdamse Rechtbank. Paul Verspeek sprak met hem over zijn jeugd en over het bijzondere beroep van zijn dochter. Een lange versie van het gesprek is ook te vinden op onze site.

Deel dit artikel: