nieuws

Kunstroof slaat in als een bom

ROTTERDAM - "We zijn geschokt over wat er is gebeurd, maar we laten ons niet kisten." Dat heeft directeur Emily Ansenk van de Kunsthal in Rotterdam gezegd tijdens een persconferentie.
"Deze daad is in de kunstwereld als een bom ingeslagen, maar ook bij wethouder Laan en het gemeentebestuur van Rotterdam. Dat heeft ons alle steun toegezegd", zei Ansenk.
De directeur van de Kunsthal heeft verklaard dat er gedurende het onderzoek geen mededelingen worden gedaan. "We hebben er alle vertrouwen in dat deze zaak de hoogste prioriteit heeft gekregen."

Waarde

Ter afsluiting van de persconferentie laat Ansenk weten dat de kunstwerken die gestolen zijn, internationaal geregistreerd en beschreven zijn. "Ze zijn dus niet verhandelbaar." Ter toevoeging laat de directeur weten dat "over de waarde van de werken we verder geen uitspraken doen."
De Kunsthal is op de dag van de roof gesloten, maar "we hebben besloten om de tentoonstelling morgen gewoon weer te openen, zodat het publiek dit kan blijven bewonderen", aldus Ansenk.