Personeel voert actie tegen sluiting Havenmuseum

Medewerkers van het Havenmuseum hebben woensdag ruim 25.000 handtekeningen aangeboden aan de leden van de gemeenteraad van Rotterdam. Ze voeren actie tegen een dreigende bezuiniging. De gemeente wil volgend jaar bijna de helft van de subsidie schrappen.

Dat zou volgens het Rotterdamse museum sluiting betekenen. Bij het Havenmuseum werken ruim 40 vaste krachten en 200 vrijwilligers. Het stadsbestuur wil het museum volgend jaar nog 1 miljoen euro subsidie geven. Dat is ruim 400.000 euro minder dan dit jaar.

'Samenwerking nu geen oplossing'
Volgens Halinka Augustin van het Havenmuseum is samenwerken met het Maritiem Museum op dit moment nog geen oplossing. “We hebben geen problemen met een samenwerking, maar wel met de consequenties. Door de bezuinigingen, zoals die er nu liggen, betekent dat ook bij een samenwerking het grootste gedeelte van het personeel van het Havenmuseum moet verdwijnen.” Met het ontslaan van die mensen is Augustin bang dat de identiteit van het museum verloren gaat.

Half november wordt de begroting en de subsidie besproken in de Rotterdamse gemeenteraad. Dan wordt duidelijk of het Havenmuseum kan blijven voortbestaan.

Deel dit artikel: