Tropicana gaat plat

Het oude zwembad Tropicana aan de Rotterdamse Maasboulevard gaat tegen de vlakte. Het gebouw moet plaatsmaken voor luxe seniorenwoningen.

Het lukte de afgelopen jaren niet een nieuwe bestemming te vinden voor het voormalige zwemparadijs. ‘’Ik heb me suf gepiekerd om met behoud van het pand een functie te vinden’’, vertelt eigenaar Paul John de Jong, directeur van Lips Capital Group. ‘’Als dat op een gegeven moment niet lukt, en je krijgt er geen draagvlak voor, moet je andere keuzes maken’’.

Eerder ketsten plannen af om het zwembad om te bouwen tot evenementenhal. Veel omwonenden waren daar niet rouwig om: zij vreesden voor overlast. Volgens De Jong zijn de nieuwe plannen buurtvriendelijker.

Buren

De seniorenhuisvesting is volgens De Jong ‘’een vorm van gebruik waar onze buren het best mee uit de voeten kunnen’’. De komende maanden laat hij de haalbaarheid van het woningplan onderzoeken.

De bouw van de woningen begint naar verwachting pas in 2016. Het is nog onduidelijk wat op korte termijn met het voormalige zwembad gaat gebeuren. De Jong verwacht daar binnen enkele maanden duidelijkheid over te hebben.

Het zwembad met de kenmerkende glazen koepel staat al sinds 1988 aan de Maasboulevard. Centre Parcs liet het gebouw neerzetten, maar verkocht het in 1993 aan een particuliere uitbater. Nadat het zwembad in 2010 de deuren sloot, raakte het steeds verder in verval.

Deel dit artikel: