Verzet tegen bouwplannen eigenaar Tropicana

Bewoners van de flats bij de Rotterdamse Maasboulevard voelen niets voor de bouw van woningen op de plaats van zwembad Tropicana. Eigenaar Lips Capital Group wil huisvestiging bouwen voor ouderen op de plaats van het voormalige zwemparadijs.

De flatbewoners willen niet dat vlak aan de rivier opnieuw wordt gebouwd.’’Het liefst zien we hier een park’’, zegt voorzitter van de bewonersvereniging Bert Meininger, die weinig voelt voor de bouw van luxe seniorenwoningen.

Meininger beroept zich op een uitspraak van burgemeester Ahmed Aboulateb, die eerder aangaf dat het zwembad nooit gebouwd had mogen worden. Aboutaleb zei dat de rivieroevers van de Rotterdammers zijn.

Verrassing

Voor eigenaar Lips komt het verzet vermoedelijk als een verrassing. Lips-directeur Paul John de Jong noemde de bouwplannen eerder ‘’een vorm van gebruik waar onze buren het best mee uit de voeten kunnen’’.

Sinds Tropicana de deuren sloot zoekt Lips naar een nieuwe bestemming voor de grond, maar stuit daarbij op verzet van omwonenden. Zij protesteerden eerder ook tegen plannen om het zwemparadijs om te bouwen tot evenementencentrum.

2016

Als de plannen van Lips doorgaan, begint van de bouw van de woningen vermoedelijk pas in 2016. Het zwembad wordt dan afgebroken, maar krijgt de komende jaren eerst een andere bestemming. Lips overweegt een stadstuin met horeca in het oude zwembad te vestigen.

Deel dit artikel: