Blankenburgtunnel 'onbegrijpelijk en teleurstellend'

Landelijke en regionale natuur- en bewonersorganisaties vinden het onbegrijpelijk en zeer teleurstellend dat het nieuwe kabinet door wil gaan met het aanleggen van de Blankenburgtunnel. De PvdA en VVD hebben de plannen voor de tunnel tussen Vlaardingen-Maassluis en Rozenburg van het vorige kabinet-Rutte overgenomen.

Natuurmonumenten, Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland, Milieudefensie, Actiecomité Blankenburgtunnel Nee en Groeiend Verzet zeggen in een gezamenlijke reactie met name teleurgesteld te zijn in de 180 graden draai van de PvdA. Volgens woordvoerder Susanne Kuijpers verklaarde de PvdA zich altijd tegen de Blankenburgtunnel. Eind augustus bekrachtigde de partij dit standpunt nog met een handafdruk in een kleitablet tegen de Blankenburgtunnel en voor het behoud van Midden-Delfland.

Volgens de natuur- en bewonersorganisatie toont onderzoek aan dat de Blankenburgtunnel alleen nodig is bij een grote groei van het verkeer en daar is volgens de cijfers van het ministerie zelf in het recente verleden en de nabije toekomst geen sprake van.

Transportorganisaties EVO en TLN zijn postitief over de aanleg van de Blankenburgtunnel. Volgens woordvoerder Floris Liebrand levert de tunnel niet alleen een goede bijdrage voor het oplossen van het fileprobleem maar ook is de tunnel van belang in geval van calamiteiten.

Deel dit artikel: