Meer vluchten vanaf Rotterdam-The Hague Airport

Luchthaven Rotterdam-The Hague Airport wil het aantal bestemmingen en vluchten de komende jaren flink uitbreiden. Volgens directeur Wondolleck is er in de regio vraag naar uitbreiding. Maandag maakte het nieuwe Kabinet Rutte 2 bekend dat groei van de luchthaven is toegestaan.

Welke bestemmingen er precies bijkomen en om hoeveel vluchten extra het gaat, is nog niet duidelijk. "We zijn erg blij dat we genoemd worden in het regeerakkoord", zo zegt directeur Roland Wondolleck. "Het besluit komt ook op het goede moment, want er is behoefte aan extra vliegbestemmingen."

Voor uitbreiding heeft Rotterdam-The Hague Airport een nieuwe vergunning nodig. Wondolleck verwacht dat het wel jaren zal duren voordat de vergunning rond is, omdat omwonenden en milieuorganisaties in beroep zullen gaan.

Protest
De gemeente Lansingerland is niet blij met het besluit in het regeerakkoord. Volgens wethouder De Paepe leidt uitbreiding tot meer geluidsoverlast. Hij onderzoekt op dit moment of het mogelijk is de aanvliegroutes aan te passen.

Deel dit artikel: