Hapje halen bij de thuiskok

Steeds meer mensen weten de thuiskok te vinden. Het fenomeen neemt een grote vlucht sinds er deze zomer een website kwam, waarop thuiskoks en afhalers elkaar kunnen vinden.

Imke Oomen, uit de Indische Buurt in Dordrecht, is zo'n thuiskok. Op de website is ze te vinden als Thuiskok Immie. Ze sloot zich bij de stichting aan, omdat ze koken leuk vindt: "Ik heb ook een baan, dus ik heb het best wel druk. Maar koken is mijn hobby. En als ik toch bezig ben is het een kleine moeite om wat extra te maken."

Goede afspraken
Een overbuurvrouw komt voor twee euro het menu van de dag halen. "Vandaag maak ik rijk gevulde groentesoep", vertelt Imke, die het liefst Oosters of Italiaans kookt. "En alles is even lekker", weet de buurvrouw. "Ik haal regelmatig een maaltijd bij haar, het is ook goedkoop en gezond".

Over de hygiëne van thuiskoks hoeft niemand in te zitten. "Met de Voedsel- en Waren Autoriteit zijn er goede afspraken waar de koks, maar ook de afhalers, zich aan moeten houden", weet Imke. Wie een hapje wil halen bij een thuiskok moet dat wel tijdig reserveren op de website www.thuisafgehaald.nl

Deel dit artikel: