Protestmars voor nieuw stadion FC Dordrecht

Ondanks de stromende regen hebben honderden supporters van FC Dordrecht vrijdag meegelopen in een 'protestmars'. Ze pleitten voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Eindhoven voor een nieuw stadion en steun van de gemeente.

Volgens de fans hoort bij een stad als Dordt een professionele voetbalclub met een goed stadion. Fanatieke supporters gingen de afgelopen tijd van deur tot deur om handtekeningen op te halen om te laten zien dat er veel steun is voor een nieuw onderkomen. Volgens de supporters is de club zonder nieuwbouw ten dode opgeschreven.

Weer in gesprek
In totaal 13.250 Dordtenaren zetten hun handtekening onder het pleidooi. De handtekeningen werden aangeboden aan het stadsbestuur. De wethouders Piet Sleeking en Rinette Reynvaan kwamen vrijdagavond naar het stadion om ze in ontvangst te nemen. Sportwethouder Reynvaan zei vanaf de middenstip toe weer in gesprek te zullen gaan met de club.

De grote vraag is of dit soort acties het gemeentebestuur op andere gedachten brengen. De Dordtse coalitie blijft er tot nog toe bij dat een nieuw stadion onaanvaardbare financiële risico's voor de gemeente oplevert.

Deel dit artikel: