Groot onderzoek misstanden sociale werkplaats Schiedam

De gemeente Schiedam laat de sociale werkvoorziening BGS grondig onderzoeken. Vijf mensen uit de top staan op non-actief. De eerste verdieping van het gebouw is hermetisch afgesloten. Beveiligingsmedewerkers bewaken het pand.

Aanleiding voor het onderzoek zijn signalen van het personeel over een 'ongezonde en onveilige bedrijfscultuur'. Ook zou er sprake zijn van intimidatie. Volgens een lid van de ondernemingsraad zijn in totaal 15 klachten binnengekomen bij de vertrouwenspersoon.

'Vaag, ook voor ons'
De ambtenaren die op non-actief staan, werken alle vijf in de hogere regionen van de Berckenrode Groep Schiedam. Het gaat onder meer om de algemeen directeur, de financiële topman en de bedrijfsarts. Wat ze precies misdaan zouden hebben, blijft uiterst onduidelijk. "Het is vaag, voor ons ook", zegt een werknemer. "Maar ik ben mondig genoeg hoor, ik heb geen problemen."

Op de afgesloten etage bevindt zich onder meer de administratie van de BGS, zegt wethouder Aroe Wijten. De gemeentesecretaris van Schiedam gaat tijdelijk de directeur van de sociale werkplaats vervangen.

Deel dit artikel: