Epke Zonderland: '10 keer per week trainen voor Goud'

Wat is uw lievelingsfilm en welke kleur ogen heeft u? Leerlingen van twee basisscholen in Rotterdam-Hillesluis konden donderdag allerlei vragen stellen aan Olympisch kampioen Epke Zonderland.

Epke, die dit jaar op de rekstok goud haalde in Londen, vertelde aan de leerlingen van basisscholen Willem van Oranje en De Savornin Lohman wat hij heeft moeten doen en laten om de medaille te winnen. "Voor de Olympische Spelen trainde ik tien keer in de week."

Onder de indruk
"Zoooo," klinkt het door de zaal. De kinderen zijn duidelijk onder de indruk. Maar of er nu kinderen tussen zitten die topsporter willen worden is nog de vraag. Aaron Kasanmoerawi: "Nee, ik wil geen turner worden. Ik weet nog niet wat dan wel."

Maar dat is ook niet de bedoeling. Epke: "Het is wel leuk meegenomen als de kinderen voor
een sport gaan kiezen, maar het is meer bedoeld ze te laten nadenken over het feit dat als je iets wilt bereiken je ook hard moet werken."

Meer aandacht
De twee basisscholen in Hillesluis zijn een Rotterdam Children's Zone School. Dat betekent dat er meer aandacht is voor deze scholen. Daarom besloot de gemeente een soort College Tour op te zetten. Volgend jaar april komt burgemeester Aboutaleb naar de scholen om te vertellen over zijn baan.

Deel dit artikel: