André Bahia op weg naar vaderland

André Bahia hoopt zijn carrière een nieuw vervolg te geven. De voormalig speler van Feyenoord kan aan de slag bij Botafogo. Eerst moet de verdediger zijn huidige contract bij Samsunspor ontbinden, waar hij al vier maanden geen salaris heeft ontvangen. Bahia heeft om die reden een verzoek bij de FIFA ingediend.

Mogelijk wordt Bahia de nieuwe teamgenoot van Clarence Seedorf. De oud-international van Oranje staat sinds afgelopen zomer onder contract bij de Braziliaanse topclub. Bahia heeft donderdag al kennisgemaakt bij Botafogo. De verwachting is dat zijn verzoek bij de wereldvoetbalbond volgende week zal worden goedgekeurd. Bij Samsunspor degradeerde de 28-jarige voetballer afgelopen seizoen uit de hoogste Turkse divisie.

Indien de transfer is beklonken betekent dat voor Bahia een terugkeer naar Brazilië na acht jaar in het buitenland. De centrale verdediger speelde van 2001 tot de winter van 2004 voor Flamengo om vervolgens de overstap te maken naar Feyenoord. In Rotterdam droeg hij bijna zeven jaar het rood-witte shirt en ontpopte hij zich tot publiekslieveling.

Deel dit artikel: