nieuws

Wegafsluitingen voor onderzoek naar schietende agenten

schietincident
schietincident
ROTTERDAM - Een gedeelte van de Eendrachtsweg en de Westblaak in het centrum van Rotterdam was zondag afgesloten. Er werd een reconstructie gemaakt van een aanhouding waarbij een agent afgelopen zomer op een automobilist schoot.
Op 24 augustus hield de politie rond half acht ’s ochtends bij een verkeerscontrole op de hoek van de Eendrachtsweg en de Westblaak een automobilist tegen. Hij had te veel gedronken. De man ging ervandoor en reed in op de agenten. Zij hebben daarbij gericht op de auto geschoten.
Op het Churchillplein botste de wagen tegen een andere auto. Daarna werden alle drie de inzittenden aangehouden. De bestuurder was ernstig gewond geraakt, hij bleek een schotwond in zijn borst te hebben .
De reconstructie gebeurt op verzoek van het Openbaar Ministerie. Er wordt onderzoek gedaan naar het mogelijke inrijden van de automobilist op de agenten die de verkeerscontrole uitvoerden, en ook naar het schieten door een van de agenten. Dat laatste onderzoek wordt uitgevoerd door de Rijksrecherche.
Naar verwachting worden de wegen aan het begin van de middag weer vrijgegeven.