nieuws

Pellè belangrijk voor winnend Feyenoord

ROTTERDAM - Feyenoord heeft de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Willem II met 3-0 gewonnen. Graziano Pellè had met twee doelpunten een groot aandeel in de zege. Ook Lex Immers wist het net weer te vinden namens Feyenoord.
De Rotterdammers hadden weinig moeite met Willem II, dat slechts een handvol mogelijkheden kreeg in De Kuip. Feyenoord maakte de dienst uit op eigen veld, maar kwam pas laat op dreef. Jordy Clasie deelde het eerste speldenprikje uit, maar vond doelman Meul op zijn weg. Pas na een half uur spelen was Willem II voor het eerst dichtbij. Kostas Lamprou redde echter goed op een afstandschot.
Vlak na de Tilburgse kans brak Immers eindelijk de ban. De middenvelder schoof de bal koel in het doel nadat Pellè een inworp van Miquel Nelom met zijn hoofd verlengde. Het was alweer de achtste treffer van Immers dit seizoen.
Na rust was Feyenoord dreigender. Met name Pellè liet van zich spreken. De Italiaanse spits schoot zijn ploeg in de 53e minuut naar een 2-0 voorsprong. Vlak daarvoor raakte Immers nog de lat. Na een goede mogelijkheid voor Wesley Verhoek gooide Pellè het duel dertig minuten voor tijd op slot.
Feyenoord probeerde in de slotfase de voorsprong uit te breiden, maar succesvol was het daarin niet. Slechts Verhoek kwam nog enigszins in de buurt van het Tilburgse doel. Door de 3-0 zege staat Feyenoord vijfde in de eredivisie. Ajax staat een plaats hoger met evenveel punten. Utrecht volgt de Rotterdammers. Zij hebben twee punten minder.
Opstelling Feyenoord: Lamprou, Janmaat (83' Elabdellaoui), De Vrij, Mathijsen, Nelom, Clasie, Immers (58' Singh), Vilhena, Schaken (69' Boëtius), Pellè, Verhoek.
Opstelling Willem II: Meul, Akouili (66' Sanusi), Mulder (71' Monteiro), Peters, Piqué, Haemhouts, Vossebelt, Ippel, Misidjan, Snijders (11' Lumu), Höcher.
Scoreverloop:
33' Immers 1-0
53' Pellè 2-0
60' Pellè 3-0