nieuws

Koevermans ontkent afspraken met harde kern

Rotterdam Hooligan
Rotterdam Hooligan
ROTTERDAM - Commercieel directeur Mark Koevermans ontkent dat Feyenoord afspraken heeft gemaakt met de harde kern om de orde in en rond het stadion te bewaren. Eerder deze week liet Yoeri Kievits, een lid van de harde kern, weten dat de Rotterdamse club zelf hooligans heeft ingehuurd om een fanatieke meute supporters rustig te houden.
'In een moeilijke periode van de club hebben wij niet alleen met de harde kern, maar ook met sponsors en investeerders gesproken,' zegt Koevermans in de voetbaltalkshow FC Rijnmond. 'In die gesprekken hebben wij verteld hoe we de club gezond willen maken. Er zijn vanuit Feyenoord geen officiële afspraken gemaakt om de orde te handhaven. Met welke groepering dan ook.'
'We hebben alleen overleg gehad over de gezondmaking van de club. Daar is het ook bij gebleven. In mei of juni is het rapport rondom de Maasgebouw-rellen naar buiten gekomen. Daar hebben wij uiteraard wel aan meegewerkt. Ook de politie en diverse supportersgroeperingen. In dat rapport is tot in detail beschreven hoe het gegaan is. Dat is nu ook een gesloten boek,' aldus Koevermans.
Kievits presenteerde afgelopen vrijdag het boek Rotterdam Hooligan. Daarin wordt naar eigen zeggen 'het ware verhaal van de harde kern' beschreven. Volgens hem zijn er wel degelijk afspraken met de clubleiding van Feyenoord gemaakt. Kievits zat onder andere met Koevermans zelf, algemeen directeur Eric Gudde, toenmalig hoofdtrainer Mario Been en investeerder Pim Blokland aan tafel.