nieuws

Ferry de Haan: 'Spugen past niet bij Excelsior'

ROTTERDAM - Algemeen manager van Excelsior Ferry de Haan geeft nog geen uitsluitsel over het spuugincident van Roland Alberg na de verloren wedstrijd vrijdag tegen FC OSS. De middenvelder van de Kralingers zou na afloop richting de supporters hebben gespuugd. 'Voordat wij tot een beslissing komen moeten wij iedereen gesproken hebben,' aldus de Haan.
Volgens De Haan ontkent Alberg dat hij gespuugd zou hebben. 'Het is een zeer kwalijke zaak als het wel gebeurd is. Ik ben erg blij met de betrokkenheid van onze supporters. Spugen past niet in de sport en al helemaal niet bij Excelsior. We moeten hier een weloverwogen beslissing in nemen,' vertelt De Haan.
Theo Melgert van de supportersvereniging van Excelsior zegt dat de eerste incidenten al tijdens de wedstrijd plaatsvonden. 'Na de 0-2 begonnen de supporters met spreekkoren die allemaal binnen de perken bleven. Alberg reageerde direct met handgebaren, later een middelvinger en als klap op de vuurpijl met spugen.'
Melgert vertelt dat meerdere supporters het spugen van de Excelsior-speler hebben gezien. 'De reactie van de supporters zegt genoeg. Als zoveel mensen tegelijk het waarnemen vraag ik me af wie er nu gelijk heeft,' aldus Melgert.