Kongolo raakt geblesseerd bij beloften

Terence Kongolo
ROTTERDAM - Terence Kongolo heeft mogelijk een zware blessure opgelopen. De verdediger van Feyenoord raakte in de beloftenwedstrijd tegen Jong FC Twente geblesseerd aan zijn been. Kongolo kwam ongelukkig in botsing met ploeggenoot Ruud Vormer en schreeuwde het vervolgens uit van de pijn. Hij verliet per brancard het veld.
'Op dat moment was het best schrikken,' zei trainer Giovanni van Bronckhorst na afloop tegenover RTV Rijnmond. 'Het duurde zeker vijf minuten voordat hij het veld had verlaten. Hij is direct naar het ziekenhuis gebracht waar ze een diagnose gaan stellen. We weten nog niet precies wat hij heeft en hoe ernstig het is, maar we hopen natuurlijk dat het meevalt.'
Jong Feyenoord/Excelsior speelde het duel in Hengelo met 1-1 gelijk. De ploeg van Van Bronckhorst kwam vlak na rust op achterstand door een doelpunt van Felitciano Zschusschen. Guyon Fernandez redde in de blessuretijd echter nog een punt voor de Rotterdammers. De beloften kregen na de gelijkmaker zelfs nog kansen op de overwinning, al werd er niet meer gescoord.
Door de remise blijft het gecombineerde beloftenteam van Feyenoord en Excelsior op de zevende plaats van de ranglijst. In het tweede gedeelte van de competitie wist het uit vier gespeelde wedstrijden vijf punten te pakken. De beloften van sc Heerenveen zijn koploper met negen punten.