nieuws

Gratis fitness in Zuiderpark uitgebreid

ROTTERDAM - Sinds maandagmiddag hoeven fitness-liefhebbers niet meer in de rij te staan in het Rotterdamse Zuiderpark. Met de onthulling van vijf nieuwe apparaten zijn de fitnessvoorzieningen flink uitgebreid.
Eerder werden al fitnessapparaten neergezet op het Verschoorplein in de Tarwewijk en op Sportplaza Zuiderpark. Sinds maandag staan ook op de hoek van de Pendrechtseweg en de Oldegaarde een rowfit (roeimachine), crossfit (crosstrainer), legwave, legpush en stepper te vinden.
In de rij
"We hebben gemerkt dat de toestellen op de andere plekken goed worden gebruikt en dat men er ’s ochtends soms zelfs bij in de rij staat", zegt voorzitter Ed Goverde van de Deelgemeente Charlois. "En ze zijn hufterproof, dus ik verwacht dat ze een prachtige functie kunnen vervullen in het Zuiderpark."
Dit bevestigen ook leden van Rotterdam Atletiek, die twee keer per week in het park looptrainingen doen. Ze gaan de toestellen gebruiken als onderbreking van de looptrainingen.
Initiatiefneemster blij
Het idee voor de fitnesstoestellen is afkomstig van voormalig deelraadslid Agnes Morene. Zij is blij dat de toestellen er staan: "Ik kwam er een paar jaar geleden achter dat veel mensen wel willen bewegen, maar om financiële of andere redenen niet kunnen of liever niet naar een sportschool willen. Ik vind het hartstikke leuk dat die dingen er zijn gekomen en dat mensen er zelfs voor in de rij staan. Dus mijn doel is bereikt."