nieuws

NU Discussie: verdrinkt u in uw wachtwoorden?

hackers
hackers
ROTTERDAM - De naam van uw huisdier.. De naam van uw geliefde met de datum van de eerste kus. Of andijviestamppot met hoofdletters p.. Of zeehond74. Wachtwoorden. Hoeveel heeft u er? En hoeveel verschillenden? Het is toch om gek van te woorden al die verschillende wachtwoorden voor al die verschillende websites en diensten.

Hoe gaat u met uw wachtwoorden om? Gebruikt u altijd dezelfde? Krakers liggen immers op de loer....
En hoe zuinig bent u op uw wachtwoorden? Laat u een collega inloggen op uw computer? En uw vriend, vriendin, man, lover. Mag die in uw mailbox om even wat op te zoeken? Kortom hoe heilig is uw wachtwoord?
En wat als u overlijdt? Blijft uw Facebook-account dan voor eeuwig bestaan, omdat niemand uw wachtwoord weet? Zodat uw vrienden een berichtje krijgen als u bijna jarig bent. Of heeft u ergens uw wachtwoorden wel opgeslagen? Ergens opgeschreven? Een collega vertelde vanmiddag dat hij al zijn wachtwoorden in zijn telefoon heeft opgeslagen. Die dan weer met een wachtwoord zijn afgeschermd. Dus dat schiet ook niet op.....
Bel: 010 - 436 44 36, of deel uw ervaringen op www.RijnmondNu.nl

Rijnmond Nu: Word bijgepraat over het nieuws om de hoek, maar ook over binnen- en buitenlandse kwesties. Met verslaggevers in de regio en correspondenten uit de hele wereld. En praat zélf mee! Rijnmond Nu: iedere werkdag tussen 17.00 en 19.00 uur.