nieuws

'Verver betaalde veiligheidsglas wel'

ROTTERDAM - Oud-burgemeester Wilma Verver van Schiedam heeft het veiligheidsglas in de ramen van haar privéwoning wel degelijk betaald en zij kan hiervan een betalingsbewijs overleggen. Dat laat haar woordvoerder Klaas Wilting weten aan RTV Rijnmond.

Dinsdag bleek uit een rapport van een speciale raadscommissie over de bestuurlijke uitgaven 2008-2011 van het Schiedamse college van burgemeester en wethouders dat Verver nooit een (wettelijk verplicht) betalingsbewijs voor het veiligheidsglas had ingeleverd.
Wel declareerde zij een bedrag van bijna 6300 euro dat door loco-burgemeester Menno Siljee werd goedgekeurd. Daarna werd het bedrag aan Verver uitbetaald.

De raadscommissie zegt dat tijdens haar onderzoek met Verver over de declaratie van het veiligheidsglas is gesproken, maar dat zij daarover geen opheldering kon verschaffen.

Ververs woordvoerder stelt nu dat de commissie tijdens het onderzoek geen vragen heeft gesteld aan Wilma Verver over de 6300 euro voor het veiligheidsglas. "Het bedrag van 6300 euro is aan de aannemer betaald", aldus Wilting. "Voor de verbouwing is aan de aannemer (Van denTempel red.) een offerte gevraagd inclusief het veiligheidsglas. De totale offerte is betaald."
De nota waarop volgens Wilting het veiligheidsglas gespecificeerd was, is bij de gemeente ingediend en door de gemeente Schiedam betaald.