nieuws

Gemeente Dordrecht kiest voor Krommedijk

ROTTERDAM - Gemeente Dordrecht en voetbalclub FC Dordrecht zullen het huidige onderkomen aan de Krommedijk als uitgangspunt nemen voor de eventuele bouw van een nieuw stadion. Beide partijen gaan met elkaar de kaders voor het nieuwe stadion verkennen. Het College van burgemeester en wethouders en FC Dordrecht hebben dinsdag met elkaar rond de tafel gezeten.
Het bestuur van FC Dordrecht, vertegenwoordigd door Ad Heijsman en Gert Jan Luiten, heeft afspraken gemaakt over de te volgen koers. 'De Krommedijk is zeker een bespreekbare optie', aldus Heijsman op de website van de club. 'De locatie heeft zeker zijn voordelen. We willen nu vooruit kijken en verder gaan. Onze voorkeur blijft nieuwbouw, maar dat kan ook tribune voor tribune. We gaan graag met de gemeente in gesprek over deze mogelijkheden', vervolgt Heijsman.
Namens de gemeente heeft Rinette Reynvaan het nieuwe stadion voor FC Dordrecht nu in haar portefeuille gekregen. Reynvaan: 'We willen nu snel in beeld krijgen wat wederzijds de kaders en wensen zijn want het is van belang dat er wederzijds duidelijkheid komt. De mogelijkheden voor de gemeente zijn in deze tijden ook beperkt, daarom is de huidige locatie het uitgangspunt.'
De handreiking is een positieve ontwikkeling voor FC Dordrecht. 'We zijn allang blij dat we nu zover zijn gekomen en dit is mede te danken aan de supportersactie Red onze Club', voegt voorzitter Heijsman er aan toe.