nieuws

Uitspraak tegen verdachten overval studentenhuis

Rechtbank_Rotterdam
Rechtbank_Rotterdam
ROTTERDAM - Vier mannen krijgen woensdag van de rechter te horen of ze de gevangenis in moeten voor hun gewapende overval op een Rotterdams studentenhuis. Onder de verdachten is een voormalig profvoetballer van FC Dordrecht. Justitie heeft straffen tot tien jaar cel geëist.
Drie studenten moesten doodsangsten uitstaan, beschreef justitie tijdens de zitting. Ze werden gedwongen op de grond te liggen. Eén van hen kreeg te horen dat hij vermoord zou worden. De rest moest afscheid van hem nemen.

Overval

De studenten kwamen begin januari thuis aan de Groene Hilledijk toen ze werden overvallen. De belagers eisten geld, telefoons en elektronica en dwongen de studenten geld te pinnen. Op het moment dat de studenten onder dwang van de overvallers hun spullen in een auto aan het laden waren, reed een surveillancewagen van de politie voorbij. Daarop gingen de overvallers ervandoor.
De verdachten werden aangehouden nadat het tv-programma Opsporing Verzocht goede tips had opgeleverd. Ze zijn alle vier begin 20.
De oud-voetballer heeft een belastende verklaring afgelegd tegen de drie anderen. Dat kwam hem naar eigen zeggen op bedreigingen te staan. Justitie heeft voor de Rotterdamse rechtbank een celstraf van vijf jaar tegen hem geëist.
Foto: rechtbank Rotterdam