nieuws

RTV Rijnmond Cup krijgt nieuwe naam

Rijnmond-Cup
Rijnmond-Cup
ROTTERDAM - RTV Rijnmond is niet langer naamgever van de RTV Rijnmond Cup. De organisator van de Cup -010 Sport- is op zoek gegaan naar een andere naamgever en mediapartner. RTV Rijnmond en 010 Sport bleken de afgelopen maanden niet meer in staat om bevredigende afspraken te maken over de lopende competitie.
Op dinsdag 27 november wordt de nieuwe naam van het amateurvoetbal-evenement bekend gemaakt.
De RTV Rijnmond Cup ging in 2009 van start en kende in totaal drie afgeronde edities. Achtereenvolgens wonnen BVV Barendrecht, Jodan Boys en Smitshoek de beker. Naast een toernooi voor standaardelftallen is de RTV Rijnmond Cup de laatste jaren uitgebreid met toernooien voor jeugd, dames en g-voetballers. Aan de editie van 2012-2013, die inmiddels is gevorderd tot de tweede ronde, doen meer dan 425 teams mee.
RTV Rijnmond dankt de toernooi-organisatie voor de prettige samenwerking en wenst haar veel succes in de toekomst.
Dat RTV Rijnmond niet langer naamgever is van een amateurvoetbaltoernooi wil niet zeggen dat er op de regionale radio, tv en het internet geen aandacht meer is voor de meest beoefende sport van ons land. Zo zal Radio Rijnmond Sport op zaterdagmiddag
tussen 14.00 uur en 17.00 uur gevuld blijven met live verslag van minimaal vier amateur-wedstrijden per uitzending. In het tv-programma Sportclub Rijnmond zijn regelmatig reportages te zien die gewijd zijn aan amateurvoetbal. Daarnaast wordt via www.rijnmond.nl/sport het regionale amateurvoetbal op de voet gevolgd.
In tegenstelling tot de RTV Rijnmond Cup voor amateurvoetballers gaat RTV Rijnmond de komende jaren wel door met het gelijknamige toernooi voor korfballers.